Ugrás a fő tartalomra

Audrey Niffenegger: Az időutazó felesége


Az időutazó felesége (The Time Traveller’s WifeAudrey Niffenegger-től egy szimpatikus példa a műfaji keveredésekre, amiket én általában nagyon szeretek.
A főszereplő egy pár, amelyben a férj, Henry időutazó, aki nem tudja kontrollálni, hogy mikor tűnik el és hová, meg azt sem hogy mikor kerül elő újra.
Ez a probléma alapvető fontosságú a történetben, így a könyv sci-finek számít, mégis sokkal inkább tekinthető korunk romantikus nagyregényének.
Egy férfi és egy nő története, és így sokkal több emberhez el tudott jutni, mintha egyszerűen csak zsánerirodalom lenne. (A filmfeldolgozás révén meg persze még többhöz.)
A regény jól van megírva, (apróbb hibákat és következetlenségeket persze lehet találni benne). Néhányszor kicsit félretettem, amikor már kezdett egy kicsit túl sok lenni benne az érzelmesség, de ennek ellenére mégis hatással tudott rám lenni.
Az időutazó felesége ajánlott olvasmány tehát. Niffenegger második regényére is nagyon kíváncsi lettem. (Ez a Her Fearful Simmetry, magyarul  A Highgate temető ikrei.)


(A régi blogból, 2010. november 21.)