Ugrás a fő tartalomra

Susanna Clarke : Búcsúbáj hölgyei és más történetek


Susanna Clarke-tól legelőször egy novellát olvastam a neten (Wellington hercege elveszíti a lovát), ami annyira tetszett, hogy elhatároztam, hogy mindenképpen fogok még olvasni valamit tőle.
Úgy terveztem, hogy a Hollókirály című igen nagy sikerű regényével fogom kezdeni, de előbb a Búcsúbáj hölgyei és más történetek (The Ladies of Grace Adieu - And other storiesc. fantasy novelláskötet akadt a kezembe.                            Azt írtam, fantasy, de ne kardozós-barbáros középkori vagy vámpíros-vérfarkasos urban fantasy-re tessék ám gondolni. Ez ugyanis valami egészen más. Élvezetes stílusban megírt, varázslatokkal átszőtt történetek ezek, amelyek a Jane Austen-féle illetve az annál is régebbi vidéki Angliába helyezik a tündéreket, roppantul szórakoztató és sajátságos felnőtteknek szóló tündérmeséket hozva létre. (Most nagyon úgy érzem, hogy mielőbb be kell szereznem a Hollókirályt is, ami szintén ebben a világban játszódik.) 
Az illusztrációk nagyon szépek, és a kötet fordítóját, Heinisch Mónikát is dicséret illeti. (Aki elolvassa, annak világos lesz, mi mindenért.)


Linkek:
Wiki, Imdb.

(a régi blogból, 2010.04.04.)